Logo Parallax 2020

Parallax fotokring Hove

Nieuw

Ontstaan van de fotokring


Een groep afgestudeerden van de fotoklas aan de Hovese Academie voor Plastische en toegepaste kunsten nam in 1989 het initiatief om regelmatig samen te komen en iets te doen met en rond fotografie.  

Zij doopten de groep "Foto- en Diakring Parallax".


Sinds 26 oktober 2005 is deze naam gewijzigd in "Fotokring Parallax".


Onze "huisstijl" is eenvoudig: met behulp van een camera in combinatie met beschikbare technieken en toebehoren, een beeld maken van wat we zien en voelen. Het voelen is misschien nog belangrijker dan het zien. Registreren van wat je ziet is met de huidige technische middelen niet zo moeilijk meer, maar als je in een foto gevoelens kan leggen, dan pas maak je een beeld.  Marc Twain omschreef dit als volgt:" Je ogen zullen je niet

helpen, als je verbeelding niet op scherp staat".  Deze eenvoudige regel blijft geldig, bij welke gebruikte techniek dan ook, of je nu analoog of digitaal, met of zonder computer werkt.

Parallax fotokring Hove vandaag


De basis is uiteraard de fotografie in al zijn facetten. Het moet gezegd, de leden hebben allen een passie voor de techniek en de mogelijkheden van en voor de hedendaagse fotografie, zitten niet vastgeroest in klassieke technieken maar staan open voor de modernste technieken.

Ook de nieuwste verwerkingsprogramma’s zijn velen niet vreemd.

De invulling van 2 avonden per maand waarop we samenkomen is daarom zeer divers. Dat gaat van het bespreken van foto’s over gastsprekers tot effectieve workshops.

Voorbeeld workshop: STUDIOFOTOGRAFIE, kennis delen en doorgeven is de basis

                                              Ons recept:

overons

-          Durven doen-          “ try and error”-          creatief denken-          respect voor mekaar

Buiten de reguliere clubvergaderingen organiseren wij regelmatig uitstappen naar locaties die mooie beelden kunnen opleveren.

Ook zin om creatief bezig te zijn met fotografie en aan onze activiteiten deel te nemen? Contacteer ons voor een afspraak. Wij maken tijd voor u.  CONTACTEER ONS

© Parallax

 Update: 08/01/2024